" F l o w e r "

flaw

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

Muhammad Iylia bt Hashim





Tips Memerahkan Bibir}
Saturday, 3 December 2011 | 02:06 | 0Comment


Assalamuaaikum 
Lame Dyla tak buat tips kan ? Sebab takde request pon . Haha , nvm . Btw , Dyla tertiba terfikir nak buat tips nihh sebab dyla tngok bibir Dyla hitam jee . Bibir kenalah cantik secara natural , jgn lah harapkan lip stick je . Haha . So , Lets goooo

#pastikan bibir dibersihkan terlebih dahulu

Cara 1
  • Ambil Madu Asli letakkan di jari manis anda dan sapukan pada bibir anda sehingga rata. lakukan ini sebelum tidur
Cara 2
  • Tuangkan beberapa titis minyak zaitun diatas piring kecil . Campurkan gula ataupun madu diatas titisan minyak zaitun. Sapukan ramuan diatas pada permukaan bibir dan urut bibir dengan pelahan . Bilas
Cara 3
  • Potong halia menjadi kepingan . Ambil kepingan halian itu dan letak diantara bibir . Letak selama mana anda mahu .
Untuk mengekalkan kemerahan bibir dgn cara
  • tidak merokok
  • makan sayur dan buah buahan 
  • gunakan pelembap bibir yg mengandungi vitamin E .
  • Jangan memakai gincu berlebihan dan terlalu lama


Done , lakukan selalu . jangan berhenti ok ? Good Luck